Florarie Online - Totul despre Florariile Online, Cum sa comanzi flori
Archive for the ‘Flori de gradina’ Category

Plantarea lalelelor

vineri, martie 29th, 2013

 

In perioada primaverii, unele dintre cele mai asteptate flori de catre pasionati si nu numai sunt lalelele . Datorita petalelor gingase, culorilor puternice si texturii firave, lalelele sunt florile care exprima cel mai bine sentimentele sincere de iubire si grija pe care dorim sa le transmitem odata cu un buchet.

Daca vrei sa plantezi lalele in gradina ta, trebuie sa stii ca ele nu sunt foarte greu de intretinut, insa au si un dezavantaj: nu te vei putea bucura foarte mult de ele in timpul anului.

Lalelele trebuie plantate inca din toamna, pentru ca ele sa infloreasca primavara. Atunci cand alegi sa cumperi bulbi de lalea, trebuie sa ai in vedere faptul ca din bulbii mari vor inflori lalele bogate, cu petale mari, iar din bulbii mici, vor iesi lalele mai micute, nu foarte inalte.

Nu uita ca lunile cele mai potrivite atunci cand vine vorba de plantarea lalelelor sunt octombrie si noiembrie!

Trebuie sa ai grija cum alegi locul in care plantezi bulbii. Ai grija ca lalele sa fie expuse unui loc calduros, insa evita sa le expui direct in bataia razelor soarelui dupa amiaza. Poti alege locuri unde soarele bate dimineata sau seara , pentru ca atunci intensitatea razelor nu este atat de mare.

Daca iti doresti ca lalelele pe care le-ai plantat sa infloreasca si anul urmator, trebuie sa ai grija sa le fertilizezi de doua ori pe an. Cea mai importanta perioada de fertilizare este luna octombrie, pentru ca atunci radacina lor devine puternica.

Desi lalele nu rezista foarte mult, daca le ingrijesti corespunzator, cu siguranta vei avea o gradina minunata si colorata pe toata durata primaverii!