Florarie Online - Totul despre Florariile Online, Cum sa comanzi flori
Archive for the ‘flori tropicale’ Category

Anthurium sau floarea Flamingo

vineri, septembrie 23rd, 2011

Anthurium este un gen de flori ce cuprinde de la 600 până la 800 (poate chiar 1000) de specii și aparține familiei Araceae. De asemenea, anthurium-ul mai este cunoscut și sub numele de floarea flamingo .

Există anumite enciclopedii care listează nu mai puțin de 1901 de specii de anthurium , însă multe dintre acestea sunt duplicate. Dintre toate speciile familiei Araceae, Anthurium-ul este cel mai complex și interesant de studiat, din moment ce specialiștii descoperă noi tipuri de anthurium în fiecare an.

Cele mai multe specii de anthurium se găsesc în pădurile tropicale de pe continentele America Centrală și de Sud, în special în țări precum Panama, Columbia, Brazilia, Guiana sau Ecuador.

Anthurium

Există mai multe tipuri de Anthurium . Cele mai populare fiind cele cu frunzele de dimensiune medie, de culoare roșie, care iau, de regulă, forma unei tufe. Acestea se numesc Evanna .
O altă varietate de Anthurium este Bonina . Plantele de acest gen au florile de un roz aprins și frunzele mici.
Ramona este un alt tip de Anthurium cu florile roșii în timp ce frunzele au culoarea verde închis.
Tot cu flori roșii este și Estura , o varietate ce are frunzele verzi și o inflorescență deosebit de bogată.
Însă există și tipuri de Anthurium cu florile de culoare albă. Una dintre aceste varietăți este Alaska , un Anthurium cu frunze mari, dar și Limona , un Anthurium cu flori alb-verzi.

Majoritatea acestor specii pot fi crescute și în ghiveci, în interiorul locuinței, atâta vreme cât li se oferă câteva condiții absolut necesare dezvoltării armonioase a plantei: o umiditate ridicată și o temperatură în jurul valorii de 19 – 25 de grade Celsius. De asemenea, se recomandă ca aceste plante să fie udate cu apă fără calciu (iar dacă este apă de ploaie, este ideal). Frunzele trebuie curățate în mod regulat de praf sau insecte, iar pământul trebuie să fie întotdeauna umed, însă nu excesiv.

Anthurium , numită și floarea flamingo , este o plantă tot mai des întâlnită în ultima vreme, mai ales ca plantă decorativă în sediile marilor corporații, în birouri, fiind preferată pentru aspectul ei deosebit, exotic, și pentru faptul că florile ei se mențin pe aproape întreaga perioadă a anului.